dnes
Pondělí - zatazeno
5°C
zítra
Úterý - zatazeno
6°C
pozítří
Středa - skorojasno
4°C
Pražský život

Gastronomie v době Karla IV.: Zvěřina, víno a medovina

Vysoká škola hotelová ve spolupráci s První soukromou hotelovou školou pořádá akci „Gastronomie v době Karla IV.“, která se koná v rámci oslav 700. výročí narození císaře Karla IV. Akce se koná ve středu 11. května od 10 do 20 hodin v prostorách Vysoké školy hotelové, Svídnická 506, v Praze 8. Vstup na akci je bezplatný.  

Návštěvníci akce budou mít možnost seznámit se s pokrmy a nápoji, které se podávaly ve 14. století v době vlády císaře Karla IV. V tehdejší době byl důležitou součástí jídelníčku chléb, který měl Karel IV velmi rád. Vyšším společenským vrstvám byla často servírována zvěřina, kterou měl císař také v oblibě.

Karel IV se významnou měrou zasloužil o rozvoj vinařství v českých zemích, protože do nich přivezl a nechal zasadit vinnou révu. Z nápojů měl také rád pivo, medovinu a mošt.   

Na akci nebude chybět ani dobový inventář a dekorace uvidíte i kulturní představení. 


Další články
Nahoru