dnes
Sobota - skorojasno
25°C
zítra
Neděle - zatazeno
23°C
pozítří
Pondělí - obcasny-dest
22°C
Gastronomický tip: Jan Paukert Bistro v Karlíně nabízí nápadité večerní menu

Gastronomický tip: Jan Paukert Bistro v Karlíně nabízí nápadité večerní menu

Rádi si k večeři dopřejete něco dobrého, ale v tropických letních dnech nemáte ani pomyšlení na to, že byste se přípravě pokrmů měli věnovat déle než pět minut? Potom vsaďte na polyfunkční podnik Jan Paukert Bistro v pražském Karlíně, jenž na jaře znovu otevřel v pozměněné podobě. Útulné bistro odkazující na luxusní prvorepublikové lahůdkářství Jan Paukert nyní vede italský kuchař Gianfranco Coizza, který sestavil nové nápadité večerní menu.

Večeře jsou nově v nabídce každý všední den od 17:00 do 21:30 hodin. Večerní menu se skládá ze tří předkrmů, několika hlavních jídel a jednoho speciálního dezertu. Z bohaté nabídky si vyberou jak milovníci masa ve všech podobách, tak i ti, kteří dávají přednost spíše vegetariánským variantám pokrmů. Všechna zdejší jídla se připravují výhradně ze surovin od kvalitních a prověřených dodavatelů.

Tatarák, krevety i chřestové rizoto

jan-paukert-bistro-1jpg Není žádným tajemstvím, že ideální zahájení příjemného večerního posezení představuje předkrm. Ten Jan Paukert Bistro nabízí ve třech variantách, na výběr máte variaci telecího a hovězího tataráku, krevety v bylinkové krustě a restovaný chřest s pošírovaným vejcem. Hlavních chodů je v menu hned šest. Milovníci masa si mohou pochutnat na kachním prsu s třešněmi či na tuňákovém tataki. Dále menu skýtá čtyři bezmasé pokrmy z italské kuchyně. V nabídce najdete špagety aglio olio e peperoncino s konfitovanými cherry rajčaty, chřestové rizoto, šafránovou fregulu “Campidanese“ a sicilskou caponátu se sýrem Burrata.

Na závěr si můžete dopřát opravdu nevšední dezert. Tým pod vedením italského kuchaře Gianfranca Coizzy si pro vás totiž připravil sladkou tečku v podobě redukce červeného vína s kefírovou pěnou, kandovanými citrusy a oříškové crumble. Samozřejmostí je také bohatá nabídka vína a osvěžujících drinků jako je například Aperol, Mimosa nebo Martini.

„Pracujeme neustále na vylepšeních. Brzy chceme přidat ještě maso z volného chovu, sušené maso i barbeque v Komodo grilovacím stylu. Rozšíříme také nabídku vína, drinků, tapas a typických fingerfood pokrmů,“ vzkazuje šéfkuchař Gianfranco Coizza.

Jan Paukert Bistro najdete na adrese Rohanské nábřeží 671/15. Otevřeno je vždy od pondělí do pátku od 7:30 do 21:30 hodin.


Kampaň V Praze jako doma pomůže cestovnímu ruchu

24. června 2020 v 08:00

Internetový portál www.vprazejakodoma.cz prezentující program podpory cestovního ruchu s názvem V Praze jako doma byl včera spuštěn. Hlavní město od něj očekává zmírnění fatálních ekonomických následků koronavirových opatření pro turismus v metropoli. V Praze totiž činí škody v oblasti cestovního...

Na Proseku se stále testuje, Praha 9 přispívá občanům na vyšetření

20. června 2020 v 09:48

Praha 9 v kooperaci s laboratořemi GHC Genetics přistoupila k rozšíření otevíracích dnů v odběrovém stanu COVID, umístěném před poliklinikou Prosek, kde se testuje pomocí PCR na onemocnění covid-19. Zároveň se zde vyhodnocují protilátky a zjišťuje, jestli organismus onemocnění...

Krčské pediatrické odpoledne navštívilo téměř 80 odborníků

19. června 2020 v 19:09

Pediatrická klinika I. LF UK a Thomayerovy nemocnice (TN) ve spolupráci se Sdružením praktických lékařů pro děti a dorost (SPLDD) dnes pořádala I. ročník Krčského pediatrického odpoledne. Seminář byl určen pro odbornou veřejnost, praktické lékaře – pediatry a místní zdravotníky. Akce se zúčastnilo...

Veolia spustila projekt #protisuchu

17. června 2020 ve 20:21

17. červen je Světovým dnem boje proti suchu a rozšiřování pouští. Skupina Veolia dnes spouští nový projekt #protisuchu, v rámci kterého bude postupně zveřejňovat zajímavé články, fotografie a videa a kde bude prezentovat svá řešení, která pomáhají se suchem a nedostatkem vody účinně...

Další články
Nahoru