Dnes Úterý - oblacno 12°C
Zítra Středa - obcasny-dest 11°C
Úterý 16. 4. 2024
Svátek má Irena
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
FOR GASTRO & HOTEL 2021: Inspirace pro oživení podnikání i degustace
Foto: FOR GASTRO & HOTEL /3X/

FOR GASTRO & HOTEL 2021: Inspirace pro oživení podnikání i degustace

Pohostinství i jeho přidružená odvětví utrpěly za období pandemie velké ztráty a patří mezi nejpostiženější obory. Veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL pomůže nejen nabrat podněty, jak znovu oživit podnikání v tomto oboru, ale představí i nejnovější trendy a technologie. Jaké zajímavosti veletrh nabídne? 

Podnikatelé a firmy oboru pohostinství konečně získají dlouho očekávanou příležitost osobně se setkat s odborníky, obchodními partnery i veřejností a poznat novinky a technologie. Také dostanou podněty, které jim pomohou s restartem segmentu HoReCa. Prezentovat se budou významné firmy ze sekcí hotelnictví, vybavení hotelů, nábytku, rezervačních technologií i zabezpečení podniků a mnoho dalších. Chybět nebudou speciality či potraviny a s nimi spojené ochutnávky.

Technologické novinky
FOR GASTRO & HOTEL dává příležitost poznat technologické novinky. Do Letňan je přiveze například firma Blažek Gastro, jejíž expozice má jako hlavní téma vybavení společnosti Electrolux Professional od nápojové techniky přes varnou technologii po dynamickou přípravu nebo chlazení. Společnost TeS Chotěboř bude prezentovat komplet nejmodernějších varných a mycích systémů a Eurofit Prosperity vystaví japonské nože z damascénské oceli. Společnost CESK nabídne profesionální kávovary, gastro vybavení nebo výčepní techniku, stroje na kopečkovou, točenou i fresh zmrzlinu, výrobníky ledové tříště, vitríny, stroje na zpracování čokolády nebo multifunkční cukrářské stroje. V oboru technologií nebude chybět zboží od společností AT FORNAX, Jipa nebo Stránský a Petržík. 

Dvanáctkrát ryze česky
for-gastro-jidlo-2021 Oblasti potravin bude dominovat expozice Státního zemědělského intervenčního fondu, která uvede prezentaci 12 firem s českými potravinami: SEMIX PLUSO, Petr Mančík – Výrobky od Zrcadla, Iva Navrkalová, Šumavský pramen, KRAJČI PLUS, Dagmar Řezníčková, BARTONIK GROUP, Od Macháčků, Milan Douděra, Květná Zahrada, JAVORNÍK – CZ nebo Pekárna Král. Tato instituce spadající pod Ministerstvo zemědělství ČR uděluje národní značku kvality Klasa, BIO, biozebru Produkt ekologického zemědělství, biolist či Regionální potravinu. Své produkty představí na veletrhu mimo jiné i pivovar Ferdinand, nebo manufakturní výrobce zmrzlin a sorbetů Giroma Gelato. Společnost damejidlo.cz si pro návštěvníky veletrhu připravilo soutěž na kole štěstí o zajímavé ceny. 

Druhý restart
Veletrh přinese zajímavý doprovodný program, jehož nejvýznamnějším bodem bude odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL. Akce se bude konat v Kongresovém sále výstaviště v první den veletrhu 7. října. Jeho stěžejním tématem bude Druhý restart: Spolupráce a peníze v pohostinství. Pro inspiraci si na veletrh můžete zajít ve dnech 7. až 9. října do PVA EXPO PRAHA. Více informací na www.for-gastro.cz.

for-gastro-kuchari-2021


Autor: TZ, red

V Praze 4 otevřeli Doupě, klub bude pomáhat dětem a mladistvým

14. dubna 2024 v 08:46

Praha 4 má nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, klub Doupě. Klub s nízkým prahem znamená, že je otevřen dětem a mládeži bez nutnosti udávat jméno, věk, adresu či jiné osobní údaje. Pomáhat bude hlavně dětem a mladistvým, kteří se nacházejí v nepříznivé životní situaci nebo jsou takovou situací...

Program Šestka táborová vstoupil do dalšího ročníku

4. dubna 2024 v 09:47

I v letošním roce podpoří Praha 6 rodiny s dětmi v tradičním programu Aktivní město – Šestka táborová. Program byl zahájen 1. dubna. Na prázdninové pobyty dětí ve věku 3 až 18 let na letních táborech, pobytových, příměstských nebo sportovních soustředěních, získají rodiče od radnice městské části...

Diakonie Praha odhaluje životy lidí s autismem

31. března 2024 ve 21:11

Na 2. dubna připadá každoročně Světový den porozumění autismu. Diakonie Praha k této příležitosti spouští osvětovou kampaň o životě lidí s autismem a chováním náročným na péči. Skrze výstavu fotografií a audio příběhy chce přiblížit široké veřejnosti, jak mohou lidé s tímto typem postižení vnímat...

Čapadlo u Hollaru nabídne pivnici, kavárnu, bary i cvičení jógy

29. března 2024 v 06:28

Novým provozovatelem čapadla u Hollaru v Praze 1 je od března Robert Koura, šéfkuchař pražské restaurace U Pinkasů. Zónu kolem čapadla se svým týmem upravil a pokud tomu bude přát počasí, v polovině dubna by ho rád zpřístupnil veřejnosti.

Další články
Nahoru