Festival růžových vín se vrací na Rašínovo nábřeží. Představí se 30 vinařů
Festival odstartuje v neděli 22. května v 10 hodin, slavnostní zahájení proběhne o hodinu později. Na festival přiveze svá nejlepší růžová vína 30 moravských a českých vinařů, kteří návštěvníkům nabídnou přes 2 500 lahví vína. Na festival dorazí řada nových vinařství – vůbec poprvé se bude účastnit například Vinařství Kolby.
Vína se budou degustovat výhradně z festivalových sklenic české výroby. Festival tak chce minimalizovat plastový odpad. Degustační set, který zahrnuje 0,35l sklenici, degustační kartu s přehledem vinařů a dalšími informacemi a tužku, bude možné zakoupit v předprodeji nebo v den festivalu na pokladně za sto korun. Pokud ovšem návštěvník nechce degustovat víno, ale například pít jen nealko nebo si pochutnat ve stáncích s občerstvením, nic si kupovat nemusí, vstup na festival včetně kulturního programu je zdarma.
Vedle stánků nabízejících růžová vína bude na místě 14 stánků s gastronomií hodící se právě k růžovým vínům. V nabídce budou například olivy, plněné papričky, fíky, meruňky, marinované sýry, grilované halloumi, tradiční tvrdé kravské horské sýry tři měsíce až dva roky vyzrálé, dále polotvrdé a brie, typické tyrolské sušené šunky, klobásy jelení, kančí, kamzičí a hovězí, ale i pljeskavica, grilovaná zelenina, originální belgické hranolky s domácími dipy, různé druhy slovenských pagáčů, indická kuchyně, mexická kuchyně, pizza anebo roztavený raclette sýr podávaný na vařených bramborech.
Festival tradičně doprovází živá hudba v podobě cimbálové muziky, program se žánrově přesune k jazzu a vrcholí swingem.