Dnes Pátek - zatazeno 18°C
Zítra Sobota - jasno 22°C
Pátek 29. 3. 2024
Svátek má Taťána
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Fenomén boutique hotelů: Najdete nadstandardní služby, prvotřídní design, gurmánské zážitky

Fenomén boutique hotelů: Najdete nadstandardní služby, prvotřídní design, gurmánské zážitky

Jsou opakem neosobních hotelových komplexů. Dbá se tu na osobní přístup a vyslyšení každého (i nevysloveného) přání hosta, na unikátní atmosféru a především design, který si hraje s každým detailem. O čem je řeč? O boutique hotelích, které už vznikají i u nás. Každý je jedinečný a měl by mít (ať už to zní jakkoliv) smysl pro humor, stejně jako jeho hosté.

Jeden takový právě zrekonstruovali v Kašperských Horách. Nebespán je synonymem pro boutique hotel i gurmánskou dovolenou na Šumavě.

Většinou je tady jen několik málo pokojů či apartmá. Ty jsou však zařízené více než stylově, působí útulně a přitom se tady odborníci doslova vyřádili na každém detailu.

„Sladěn bývá nábytek i doplňky, my jsme například vybrali kachle do koupelen až ze Španělska, k tomu sladili i umyvadlo, pokoje jsou rovněž ve stejném stylu. V potaz se bere každá maličkost, jako saténové povlečení nebo třeba biokosmetika, a vše je koncipováno tak, aby měl host pocit úniku z každodenní monotónnosti. U nás na ně navíc čeká romantika výhledu na hrad Kašperk a okolní šumavské kopce,” říká Sabina Kmecová z Nebespánu v Kašperských Horách, prvního boutique hotelu na Šumavě.

kavarna-nebespan-foto-nebespan-cz-01-nahled

Tyto trendy ubytovacího zařízení mohou být moderní, ale není výjimkou ani to, že se nacházejí v historických budovách. V případě Nebespánu se snažili při rekonstrukci o zachování ducha secesní budovy z roku 1907. Na jedinečnosti jí přidává i to, že kdysi sloužila jako dívčí škola

Gastrozážitky na správném místě

domaci-dobroty-nebespan-cz-01-nahled Dalším znakem boutique hotelů je výborná gastronomie přímo v objektu, ve které se dbá na využití čerstvých místních surovin. V Nebespánu se navíc specializují na gurmánské zážitky, které si tady host může dopřát. Ve stejnojmenné restauraci nechybí klasické thonetky, pohodlná křesílka a opět tady dbají na každý detail.

„Náš šéfkuchař je Francouz, a tak u nás ochutnáte lahůdky z francouzské kuchyně, ale neopomíjíme ani šumavské speciality, poctivé domácí zákusky a dorty od nápadité cukrářky i skvělou kávu z legendárního kávovaru. Vše si vyrábíme sami. Nakupujeme v sousedním Bavorsku i u regionálních dodavatelů, kvalita je pro nás naprosto zásadní. Vždy čerstvou biokávu nám dodává vyhlášená pražská pražírna,“ upřesňuje Sabina Kmecová.

Výlety na farmy i za wellness

O gastrozážitky se v Nebespánu postará i gurmánský obchůdek, kde na návštěvníky s pravidelnými obměnami čeká vždy jeden nový vyzkoušený recept a kvalitní suroviny z okolních farem. Majitelé Nebespánu se dokonce pustili do pořádání pravidelných gastronomických akcí od praktických seminářů vaření kávy přes předvánoční zábavné pečení cukroví až po gastro výlety na okolní šumavské farmy.

Ovšem v Nebespánu vám bude dobře i jen tak. Jeho součástí je krásná velká zahrada s terasou a lehátky pro odpočinek nebo tělocvična, v níž se pořádají lekce pilates a jógy. A hned vedle Nebespánu se můžete svěřit do rukou kosmetičky, manikérky, pedikérky a dalších odbornic na krásu anebo se vydat pár kroků odsud za šumavským wellness unikátem, kterým je speleoterapie neboli léčebná relaxace v jeskyni v sousedních lázních.

Co možná nevíte o boutique hotelích

První vznikly v USA a Velké Británii cca před 20 lety.

Jejich znakem je domácí atmosféra, malá kapacita pokojů, prvotřídní design, nadstandardní služby, nezávislost, originalita a jedinečnost, která čerpá z historie či přírodních krás daného místa.

Často stojí na zajímavých místech nebo v historických budovách, většinou s sebou nesou příběh.

 Jsou označovány za tzv. „home away from home“ – ubytování připomínající domov


Čapadlo u Hollaru nabídne pivnici, kavárnu, bary i cvičení jógy

Dnes v 06:28

Novým provozovatelem čapadla u Hollaru v Praze 1 je od března Robert Koura, šéfkuchař pražské restaurace U Pinkasů. Zónu kolem čapadla se svým týmem upravil a pokud tomu bude přát počasí, v polovině dubna by ho rád zpřístupnil veřejnosti.

Přivítejte jaro s vůněmi od Asombroso

9. března 2024 v 16:16

Nezbytným doplňkem jarních dnů je nový parfém. Dopřejte si proto vůni, která podtrhne vaši jedinečnost v tomto nejkrásnějším období roku. Vsaďte na vůně od ikonické značky Asombroso, jejímž autorem je světoznámý návrhář Osmany Laffita. I ve svých vůních se Osmany inspiroval vášnivou energií své...

Krčská nemocnice zrušila zákaz návštěv vyhlášený kvůli chřipce

2. března 2024 v 06:22

Fakultní Thomayerova nemocnice v Praze (FTN) ve čtvrtek 29. února zrušila zákaz návštěv vyhlášený kvůli epidemii respiračních nemocí. Důvodem je pokles onemocnění, o čemž informuje pražská hygienická stanice. I přesto však platí dodržování základních hygienických pravidel při pobytu v nemocnici....

Další články
Nahoru