dnes
Neděle - zatazeno
6°C
zítra
Pondělí - obcasny-dest
5°C
pozítří
Úterý - obcasny-dest
9°C
Druhá adventní sobota bude mít na Salabce moravský nádech
Advent v PrazeVíkendové tipyKomerční sdělení
Takto romanticky vypadá restaurace Salabka po setmění. Foto: archiv

Druhá adventní sobota bude mít na Salabce moravský nádech

Na poctivou kyselicu i moravské koláčky budete moci zavítat druhou adventní sobotu do restaurace a vinařství na Salabce.

Adventní soboty na Salabce

3.12. – Tradiční moravské Vánoce

10. 12. – Swingové Vánoce. Večerem bude provázet zpěvačka Iva Matoušková a Swing Trio. Samozřejmostí je opět speciální menu a degustace místních pálenek.

17.12. – Klasické české vánoce. Přijďte i se svými dětmi vyzkoušet české vánoční tradice a poslechnout si o nich zajímavé vyprávění. Nebudou chybět ani koledy. Po skvělém jídle se najde i trocha domácího cukroví na ochutnání.

www.salabka.cz

Místní šéfkuchař Petr Kunc si na tuto sobotu připravil speciální menu inspirované Moravou. Gurmánský zážitek podtrhne bohatý výběr vín z místní produkce, vždyť právě ta je ozdobou podniku. A atmosféru umocní živá cimbálovka.

Usedlost pojmenovaná podle Jakuba Salaby pyšnící se rozsáhlou vinicí se rozkládá na pomezí Troji a Bohnic. Stojí tedy trochu stranou ruchu velkoměsta a únavného vánočního shonu. Právě proto si tým šéfkuchaře Petra Kunce připravil tři zážitkové soboty, během kterých zavítáte nejprve 3. prosince na Moravu, o týden později se na vlnách swingu přenesete do doby první republiky a v sobotu 17. prosince si užijete pohodovou českou vánoční klasiku. Ale i ta bude v netradičním podání, neboť místní kuchyně stojí především na čerstvosti a až radostné lehkosti.

Milovníky vína potěší i místní odrůdy vín, mezi které patří muškát, Müller Thurgau, ryzlink rýnský a v posledních letech moderní Hibernal, dále Chardonnay, Sylván zelený, Tramín, Rulanské modré ale i raritní odrůdy Viogner, Scheurebe, Neronet, Chenin blanc nebo Johanniter. Celková roční produkce činí zhruba 18 000 lahví.

salabka-web-1600x1200-advent-nahled

MORAVSKÉ MENU – sobota 3. prosince

PŘEDKRM A POLÉVKA

moravská kyselica, jehněčí klobáska, pošírované brambory, domácí zakysaná smetana, uzená paprika
115 korun

domácí šunková terina, křenový krém, nakládané okurčičky, listová petržel, sušené vejce, zelený pepř
135 korun

nakládaná červená řepa, kozí sýr, dubový salát, vlašské ořechy, malinový dresink
145 korun

HLAVNÍ CHOD

candát obecný, domácí uzený špek, sušené houby, sladkokyselá dýně, bramborové pyré, omáčka z bílého vína
440 korun

selečí bok, jablkové pyré, pečená cibule, kořenová zelenina, pastinákové pyré, pikantní čočka beluga, medové jus
320 korun

baby kuřátko, růžičková kapusta, grilovaná mrkev, řapíkatý celer, bramborová rolka, tymiánové jus
290 korun

DEZERT
moravské koláčky, jablko & hruška, mák, povidla, tvaroh, máslová drobenka, horká rumová omáčka
120 korun

taštičky plněné domácími švestkovými povidly, vlašské ořechy, pražená strouhanka, skořicový cukr
120 korun

salabka-interier-nahled

Stylový interiér Salabky

TŘÍCHODOVÉ MENU

PŘEDKRM

moravská kyselica, jehněčí klobáska, pošírované brambory, domácí zakysaná smetana, uzená paprika

nebo

domácí šunková terina,  křenový krém, nakládané okurčičky, listová petržel, sušené vejce, zelený pepř

HLAVNÍ CHOD

baby kuřátko, růžičková kapusta, grilovaná mrkev, řapíkatý celer, bramborová rolka, tymiánové jus

nebo

selečí bok, jablkové pyré, pečená cibule, kořenová zelenina, pastinákové pyré, pikantní čočka beluga, medové jus

DEZERT

moravské koláčky,  jablko & hruška, mák, povidla, tvaroh, máslová drobenka, horká rumová omáčka

nebo

taštičky plněné domácími švestkovými povidly, vlašské ořechy, pražená strouhanka, skořicový cukr

450 korun

Všechny uvedené ceny jsou včetně DPH.


Yelloween přiláká do Žlutých lázní pražská strašidla

25. října 2017 ve 13:26 | Aktualizováno 1. ledna 1970, 01:00

Areál Žluté lázně se stane v neděli 29. října cílem všech strašidel. Malé i velké příšery čeká od 12 do 19 hodin zábavné odpoledne, kde nebude chybět strašidelná show, stezka odvahy, dlabání dýní, opékání špekáčků a mnoho dalších zajímavostí. Vstup do areálu je...

Další články
Nahoru