dnes
Sobota - skorojasno
3°C
zítra
Neděle - polojasno
3°C
pozítří
Pondělí - snih
1°C
Deset nejnavštěvovanějších restaurací v České republice dle rezervací Restu je z Prahy
Ilustrační foto: archiv Restu

Deset nejnavštěvovanějších restaurací v České republice dle rezervací Restu je z Prahy

Zajímá vás, jaké restaurace se řadí u nás k těm nejnavštěvovanějším? Gastronomický portál Restu.cz vytvořil ze statistiky rezervací v zalistovaných restauracích (je jich téměř 20 tisíc) žebříček nejnavštěvovanějších restauracích v České republice v loňském roce. Všechny jsou z Prahy.

„Přesná čísla zveřejnit nemůžeme, ale jsou to v případě každé z Top 10 restaurací desítky tisíc lidí, v úhrnu je tedy loni navštívilo téměř půl milionu hostů,“ sdělila Eliška Poláčková z mediálního zastoupení Restu.cz

Nejnavštěvovanější resturace v roce 2015

Bruxx
Náměstí Míru 9, 120 00 Praha 2
Belgická restaurace, specializující se na mušle, které dováží čerstvé, a to třikrát týdně. Zdejší cukrář Lukáš Skála navíc patří mezi  sedm nejlepších cukrářů světa. V Bruxxu si přijdou na své i milovníci piva. Máte-li rádi čepované, můžete vybírat z 8 belgických čepovaných piv. Kdyby vám nabídka nepřišla dostatečná, je restaurace zásobena dalšími 40 druhy lahvových piv, které z Belgie přímo dováží.

Golden Pacific Café
OC Galerie Butovice – 1. patro, Radlická 520/117, Praha 5
Koncept postavený na obsluze díky mašinkám. V klidu budete usazeni ke stolu a necháte se pohodlně obsloužit. Kromě originálního způsobu servírování zde můžete ochutnat domácí dortíčky a zákusky, ale i saláty, teplá jídla a myslí tu i na vegetariány. Pro nerozhodné je zde varianta s názvem „Sněz, kolik můžeš“. Mašinka vás bude obsluhovat do té doby, dokud neřeknete stop.

Café Restaurant Palanda
Zlatnická 1122/11, 110 00 Praha 1
Mezi nejvyhledávanější burgerové restaurace v Praze se řadí Café Restaurant Palanda, kde připravuje burgery Executive Chef Stanislav Čepela. Hovězí, které dostanete na talíř, pochází výhradně z českého tradičního plemene „český strakatý skot“.

Vinohradský parlament
Korunní 1 / Praha 2 – Vinohrady
Vinohradský parlament připravil unikátní technologii chlazení piva a sklenic. A také technologii, při které se tanky chladí vodou. Celý proces navíc máte přímo před očima a můžete tak pozorovat, jak se vaše pivo chladí. Jídlo zde vaří šéfkuchař Jan Pípal. V současné době si tu pochutnáte na domácím teplém punči, které má v sobě „ovoce na vidličku“, nebo na domácí brusinkové limonádě

Maitrea
Týnská ulička 6/1064, Praha 1
Veškerá servírovaná jídla jsou vegetariánská. Každé jídlo je v jídelním lístku opatřeno symboly, které znázorňují přítomnost či absenci určitých potravin.

Restaurace Podolka
Podolské nábřeží – Přístav 1, Praha 4
Restaurace má v podtitulu, že je „nejen vegetariánská“. Najdete tu bezmasé pokrmy ve všech podobách, ale ani milovníci masa nepřijdou zkrátka. Stejně vstřícní jsou i k celiakům. A velkým důvodem popularity je i zdejší prostředí – krásný výhled na vodu, krb a letní terasa na palubě láká k návštěvě v každém letním období.

George Prime Steak
Platnéřská 111/19, Praha 1
Maso, ze kterého zdejší pokrmy připravují, je vybíráno ve standardu Black Angus USDA Prime Beef. Navíc je dováženo pouze z několika málo vybraných farem z amerického středozápadu, kde chov skotu probíhá přirozeným způsobem. Maso na steaky tu nechávají zrát minimálně 30 dní.

Potrefená husa na Verandách
Nádražní 43/84, Praha 5
Jedná se o pivovarskou restauraci, která se nachází přímo v areálu pivovaru Staropramen na Smíchově. Restaurace se specializuje na českou kuchyni.

Potrefená Husa Hybernská
Dlážděná 1003/7, Praha 1
Návštěvníci se každý měsíc mohou těšit na novou gastronomickou akci. Momentálně je čeká „Řízkování“ s několika druhy řízků.

Kolkovna Olympia
Vítězná 7, Praha 1
Nachází se pod Petřínem na Malé Straně. Kolkovnu má pod palcem netradičně žena. Šéfkuchařkou je tu Jarmila Zámečníková, pod jejímž vedením můžete ochutnat několik druhů salátů, zvěřiny, ale i české klasiky. Sama šéfkuchařka jako specialitu doporučuje grilovaný daňčí steak na černé čočce s houbami a šalotkou, ale na výběr zde máte z více než 50 pokrmů.


Toto degenerativní a neléčitelném onemocnění je podle primářky Tomanové potřeba podchytit v jeho počáteční fázi, zmírní se bolesti a jeho samotný nástup. Jak na to?

11. prosince 2017 ve 13:54

Toto degenerativní a neléčitelném onemocnění je podle primářky Tomanové potřeba podchytit v jeho počáteční fázi, zmírní se bolesti a jeho samotný nástup 

Čím větší firma, tím menší pravděpodobnost, že faktury zaplatí včas

11. prosince 2017 v 10:05

V České republice existují významné rozdíly v platební morálce firem v závislosti na jejich velikosti. Nejlepší platební chování vykazují mikro firmy – faktury v termínu splatnosti uhradí téměř 46 procent subjektů, zatímco včas zaplatí jen 36 procent velkých společností. Informace dnes zveřejnila...

Onemocnění může propuknout v jakémkoliv věku, bez ohledu na pohlaví. Může vyvolat několik různých komplikací, postihuje oči, končetiny i srdce. Výskyt neustále stoupá, ročně je u nás 10 000 nových případů

9. prosince 2017 v 16:29

Výskyt chronických civilizačních nemocí, včetně zákeřné cukrovky, neustále stoupá. Podle údajů Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR vzrostl celkový počet diabetiků od roku 2010 za pět let o téměř 52 tisíc, tedy zhruba 10 tisíc ročně. V roce 2015 byla cukrovka diagnostikována 858 tisícům...

Zájem žen o podnikání roste rychleji než zájem mužů

7. prosince 2017 v 10:13

V České republice v současnosti podniká jako fyzická osoba  téměř 2,1 milionu lidí. Z toho je 35 % žen a 65 % mužů. Počet podnikatelek tak v současnosti přesahuje 730 tisíc. Mezi ženami přitom obliba této formy podnikání v posledních letech roste rychleji než u mužů. Vyplývá to z analýzy dat...

Z nespolehlivých plátců DPH se stávají nespolehlivé osoby

5. prosince 2017 ve 12:14

V ČR je aktuálně evidováno 10 448 nespolehlivých plátců DPH. V listopadu se jejich počet zvýšil o 50, což je nejméně za poslední dva roky. Důvodem nízkého přírůstku subjektů v registru je extrémní nárůst firem, které byly z registru vymazány, současně se ale staly nespolehlivou osobou. Informace...

Alarmující zjištění: Většina lidí je při měření nemělo v pořádku, jen čtvrtina Čechů je má zdravé. Tušíte, jestli se tento zdravotní problém týká i vás?

4. prosince 2017 v 10:05

Pouze čtvrtina Čechů má zdravé cévy, zbývajícím 75 % stárnou cévy rychleji než oni sami. Lékárníci ve vybraných lékárnách po celém Česku již rok měří lidem takzvaný cévní věk – parametr, který dokáže odhalit riziko kardiovaskulárních onemocnění. Speciálním přístrojem prověřili cévy už 17,5 tisícům...

Laureátka Ceny Milady Paulové 2017, prof. Jiřina Bartůňková: Je to ocenění všech mých kolegů a kolegyň

30. listopadu 2017 ve 12:06

Ve středu 29. listopadu se v prostorách Senátu Parlamentu ČR uskutečnilo slavnostní předávání cen MŠMT, udělovaných v oblasti vysokého školství, vědy a výzkumu za rok 2017. Jednou z cen je Cena Milady Paulové, kterou MŠMT spolupráci s NKC – gender a věda Sociologického ústavu AV ČR letos udělilo...

Další články
Nahoru