dnes
Středa - obcasny-dest
14°C
zítra
Čtvrtek - obcasny-dest
18°C
pozítří
Pátek - prehanky-dest
20°C
Chodská kroupová, celerová s portským, francouzská cibulačka, batátová. Na Anděl se vrací Polívková smršť
K polévkám si budou moci lidé zakoupit dřevěnou lžíci. Foto: archiv EA

Chodská kroupová, celerová s portským, francouzská cibulačka, batátová. Na Anděl se vrací Polívková smršť

Před vchodem do obchodního centra Nový Smíchov si můžete celý tento pracovní týden dát různé polévky a navíc jejich koupí přispět dobré věci. Již posedmé se totiž uskuteční benefiční akce Polívková smršť, při které polévky připravují přední čeští kuchaři. Výtěžek pomůže lidem po cévních a mozkových příhodách, kteří si sami nemohou spolufinancovat neurorehabilitaci v centru ERGO Aktiv. Prodej polévek probíhá každý den mezi 10. a 18. hodinou, nebo do vyprodání. Dnes bude na stánku bramboračka a houbový krém.

„Z Polívkové smršti se stal fenomén, který spojuje lidi dobrým jídlem a dobrým skutkem. Smršť dokonce získala 1. místo Fóra dárců v kategorii Veřejná sbírka 2015. Jak můžete pomoci vy? Přijďte si dát některou ze skvělých polévek, na stánku si kupte krásnou dřevěnou lžíci za 45 korun nebo pošlete DMS za 30 korun ve tvaru DMS CHUTKZIVOTU na telefonní číslo 87 777,“ uvedla Vesna Petržilková, která v ERGO Aktivu vede projekt tréninkových míst.

Jednotlivé polévky stojí 55 korun, přičemž minimálně 40 korun dostane centrum ERGO Aktiv. Zbytek z ceny půjde na pokrytí nákladů spojených s organizací akce.

Polévkové menu pondělí 26. února až pátek 2. března

Pondělí 26. února
Restaurace Mlýnec  – Bramborová polévka od Dušana Galbavého       (10:00 – 18:00)
Etnosvět vegetariánská a veganská restaurace – Houbový krém od Ondřeje Panoše (10:00 – 13:00)

Úterý 27. února
Radisson Blu Alcron – Celerový krém s portským vínem a lanýžovým olejem od Romana Pauluse (10:00 – 18:00)
Sezio restaurant – Tomatová polévka z pečených rajčat s bazalkou od Martina Císaře (10:00 – 13:00)

Středa 28. února
Restaurant  Amaryla – Polévka z červené čočky s rajčaty a kokosovým mlékem od Maxe Semenchukova (10:00 – 18:00)
Restaurace Umami Sushi – Tom yum s kuřecím masem, kokosovým mlékem a skleněnými nudlemi od Patrika Šándora (10:00 – 18:00)

Čtvrtek 1. března
Marriott Hotel Prague – Francouzská cibulová polévka od Jana Wiesnera (10:00 – 18:00)
Restaurace lokalblok – Batátová polévka s mrkví a kokosovým mlékem (10:00 – 13:00)
Sezio restaurant  – Česnečka (13:00 – 18:00)

Pátek 2. března
Panorama hotel Prague – Květákový krém od Honzy Hatschbacha (10:00 – 18:00)
Bistro Jan Paukert – Chodská kroupová polévka s houbami a bramborem od Romana Příhonského (10:00 – 13:00)

 

Stánek s polévkami se tentokrát přestěhoval od výstupu ze stanice metra Anděl, která je nyní uzavřena, o pár desítek metrů dál před centrum Nový Smíchov. Záštitu nad Polívkovou smrští převzala Městská část Praha 5 v čele se starostou Pavlem Richterem.


Více informací najdete na www.facebook.com/ergoaktiv.cz , www.polivkovasmrst.cz a na www.ergoaktiv.cz.


Zápisy do 1. tříd ZŠ v Praze 5: Na první pohled to může vypadat jinak, ale míst pro prvňáčky je dostatek

20. května 2019 v 16:50

Po proběhlých zápisů do 1. tříd základních škol v Praze 5 pro školní rok 2019/2020 sice ještě ředitelé škol neznají konečný počet prvňáčků, které zařadí do prvních tříd na „svých“ školách, nicméně se neobávají, že by na základních školách na území Prahy 5 byl míst...

Další články
Nahoru