Český pivní festival: vypilo se 82 751 litrů piva a snědlo přes dva kilometry grilované klobásy
3. června 2014 20:00
Podle slov ředitele festivalu, Tomáše Krále, průměrná denní výtoč v hlavním stanu činila 1147 litrů piva. Nejoblíbenějším pivem, které se čepovalo ve stanu pivní rozmanitosti, se stalo Starobrno zelené 13°, kterého se celkem vyčepovalo 1115 litrů.
K pivu jídlo lahodí a dokazuje to i celkový počet 36 616 naservírovaných porcí jídel. Festivalovou nabídku české kuchyně obohatily i restaurace asijské, americké a evropské.
Na své si přišli i milovníci vína, šampaňského, alko i nealko míchaných nápojů, domácích limonád a nechyběla ani výtečná káva od mistrů baristů a sladká tečka na závěr.
Nejprodávanějším pokrmem festivalu se stala grilovaná klobása, o jejíž kvalitě, kterou zaručoval řezník se svou recepturou a ingrediencemi, přesvědčil pořadatele i vysoký zájem návštěvníků, ti jí zkonzumovali více než 2,3 km.
Pomyslnou první příčku mezi restauracemi v gastronomické rozmanitosti si odnesla restaurace Dish a jejich burger.
Nedílnou součástí pivního festivalu byl druhý ročník Rock´n´Beer Festu. Na pódiu se vystřídalo a své koncerty živě odehrálo celkem 45 soutěžních kapel a tou nejoblíbenější, podle návštěvníků, se stala skupina Fourth Face.
Po celou dobu konání festivalu měli návštěvníci možnost přispívat pivními tolary na projekt Můj nový život. „Jsme opravdu nadšení, že tento projekt nenechal nikoho lhostejným a bylo nám ctí, že jsme díky zájmu účastníků, mohli předat zakladatelce projektu, paní doktorce Lucii Cingrošové, celkový obnos ve výši 10 552,50 Kč (tzn. 234,50 pivních tolarů),“ informuje Tomáš Král, ředitel Českého pivního festivalu.
Oblíbenou aktivitou pro mnoho návštěvníků se na festivalu stala i soutěž v co nejrychlejším pití „Fandova metru piv.“ Nejrychlejší tým zvládl vypít 11 desetistupňových piv v čase 61 vteřin.
Pivní festival Letná: V prvním týdnu se vypilo 35 482 litrů piva