dnes
Pondělí - skorojasno
1°C
zítra
Úterý - polojasno
0°C
pozítří
Středa - snih
2°C
Česko přivítá superstar švédské gastronomie
Douglas Spiik předvede své umění 5. a 6. října. Foto: archiv

Česko přivítá superstar švédské gastronomie

Do České republiky již brzy zamíří hvězda švédské gastronomie a mistr molekulární kuchyně Douglas Spiik! Tento fenomén skvělého a originálního jídla bude hostem kongresu v rámci pražského veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, kde předvede své umění. Kongres, který je největší akcí svého druhu v Česku, se bude konat ve dnech 5. a 6. října.

Douglas Spiik je v odborných kruzích světové gastronomie považován za švédskou variantu britské legendy Hestona Blumenthala. Jeho doménou jsou inovativní kuchařské techniky a moderní molekulární gastronomie.

douglas-nahled Čeští profesionálové z oboru pohostinství se budou moci s Douglasem Spiikem potkat a seznámit s jeho uměním na odborném kongresu veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, kde bude mít svou kuchařskou show.

„Je pro nás velkým potěšením, že můžeme hostům kongresu předvést program na evropské úrovni. Douglas Spiik patří k naprostým špičkám svého oboru, jehož jméno má velkou váhu mezi nejvýznamnějšími osobnostmi světa gastronomie. V České republice předvede svou show již 6. října v rámci kongresového programu,“ říká generální ředitel pořadatelské společnosti ABF, a.s. Tomáš Kotrč.

Kromě originální kuchařské show ale nabídne kongres FOR GASTRO & HOTEL mnoho dalších zajímavých hostů, přednášek a workshopů. Již ve čtvrtek 5. října se uskuteční slavnostní galavečer s vyhlášením soutěže Kuchař roku ČR 2017/2018, kterou pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR. V rámci slavnostního večera, který bude moderovat herečka a gurmánka Markéta Hrubešová, se představí se svou motivační přednáškou také kouč a sportovní psycholog Marián Jelínek.

Ještě jeden unikát chystá kongres pro své profesionální hosty, a to barmanskou show s Tomášem Kučerou z Barlife Akademie. Ten jako mistr mixologie pro blížící se slavnostní příležitost připraví hostům speciální míchaný drink, který doposud neměli šanci ochutnat.

„Hosté budou moci ochutnat vodku infuzovanou citronovou trávou s domácím hřebíčkovým sirupem a čerstvou šťávou z granátového jablka,“ prozradil Tomáš Kučera.

Co dalšího čeká na hosty kongresu?

V pátek 6. října budou moci účastníci kongresu navštívit přednášky na téma Chytré koncepty vítězí, kde své zkušenosti předají Miroslav Bukva z Clarion Congress Hotel Prague a Roman Vaněk z Pražského kulinářského institutu. Dopoledne se hosté kongresu mohou připojit k panelové debatě na aktuální téma narovnávání podmínek na trhu HoReCa, ve které mimo jiné vystoupí prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek nebo náměstkyně ministra financí Alena Schillerová. Chybět nebudou ani případová studie Proč je víno v restauraci chytrá volba nebo Coffee 4.0. – Inovace ve světě kávy.

Galavečera a odborného kongresu FOR GASTRO & HOTEL se mohou zúčastnit pouze podnikatelé z oblasti pohostinství, kteří se zaregistrují na portálu kongresforgastro.cz. Kapacita míst je omezena.

 


Saunia připravila vánoční akci, hodinovou masáž zdarma

Včera ve 12:47

Saunový svět Saunia připravil vánoční akci 2+1 zdarma na masáže v Saunii. Co to znamená? Pokud si pořídíte 2 poukazy na masáž v délce 60 minut, dostanete třetí poukaz na masáž v hodnotě 400 korun zdarma.

Toto degenerativní a neléčitelném onemocnění je podle primářky Tomanové potřeba podchytit v jeho počáteční fázi, zmírní se bolesti a jeho samotný nástup. Jak na to?

11. prosince 2017 ve 13:54

Toto degenerativní a neléčitelném onemocnění je podle primářky Tomanové potřeba podchytit v jeho počáteční fázi, zmírní se bolesti a jeho samotný nástup 

Onemocnění může propuknout v jakémkoliv věku, bez ohledu na pohlaví. Může vyvolat několik různých komplikací, postihuje oči, končetiny i srdce. Výskyt neustále stoupá, ročně je u nás 10 000 nových případů

9. prosince 2017 v 16:29

Výskyt chronických civilizačních nemocí, včetně zákeřné cukrovky, neustále stoupá. Podle údajů Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR vzrostl celkový počet diabetiků od roku 2010 za pět let o téměř 52 tisíc, tedy zhruba 10 tisíc ročně. V roce 2015 byla cukrovka diagnostikována 858 tisícům...

Alarmující zjištění: Většina lidí je při měření nemělo v pořádku, jen čtvrtina Čechů je má zdravé. Tušíte, jestli se tento zdravotní problém týká i vás?

4. prosince 2017 v 10:05

Pouze čtvrtina Čechů má zdravé cévy, zbývajícím 75 % stárnou cévy rychleji než oni sami. Lékárníci ve vybraných lékárnách po celém Česku již rok měří lidem takzvaný cévní věk – parametr, který dokáže odhalit riziko kardiovaskulárních onemocnění. Speciálním přístrojem prověřili cévy už 17,5 tisícům...

Laureátka Ceny Milady Paulové 2017, prof. Jiřina Bartůňková: Je to ocenění všech mých kolegů a kolegyň

30. listopadu 2017 ve 12:06

Ve středu 29. listopadu se v prostorách Senátu Parlamentu ČR uskutečnilo slavnostní předávání cen MŠMT, udělovaných v oblasti vysokého školství, vědy a výzkumu za rok 2017. Jednou z cen je Cena Milady Paulové, kterou MŠMT spolupráci s NKC – gender a věda Sociologického ústavu AV ČR letos udělilo...

Všichni o téhle „lejdy"slyšeli, ale jen málokdo ví, co s ní dělat. Může přijít kdykoli během života, pojí se s ní řada mýtů. Hlavně nic do pusy!

26. listopadu 2017 v 15:48

Věděli jste, že epilepsií trpí zhruba jeden ze sta lidí? Všichni o téhle „lejdy" slyšeli, ale jen málokdo ví, co je potřeba udělat, když někdo epileptický záchvat dostane.   

Další články
Nahoru