dnes
Středa - zatazeno
4°C
zítra
Čtvrtek - obcasny-dest
6°C
pozítří
Pátek - oblacno
4°C
Blíží se Den hmyzožravců. Ochutnáte saranče v trojobalu a červy na česneku?
Opražení mouční červi s karamelem. Foto Tomáš Adamec / Zoo Praha

Blíží se Den hmyzožravců. Ochutnáte saranče v trojobalu a červy na česneku?

Pražská zoo nabídne již tuto neděli v rámci Dne hmyzožravců netradiční hmyzí pokrmy. Ochutnávat se budou například nudle se švábí omáčkou, sarančata v sezamovém trojobalu a červi na česneku.

Ochutnávku připraví zaměstnanci Zoo Praha ve spolupráci se studenty Přírodovědné fakulty UK. Akce se uskuteční již tuto neděli od 10 do 16 hodin u Vzdělávacího centra zoo.

V rámci komentovaných setkání se návštěvníci dozvědí i to, na čem si pochutná axolotl skvrnitý nebo gekončík noční, a nahlédnou do talíře hrabáčice Kvídy nebo ježka Alberta.

Speciální krmení hmyzích labužníků z říše zvířat se konají v průběhu celého dne.

Co bude možné, mimo jiné, ochutnat?

Mouční červi na česneku
Příprava: 1 dl červů spaříme horkou vodou, necháme okapat. Na pánvi rozhřejeme olej, červy smažíme a posypeme dvěma špetkami soli a dvěma špetkami granulovaného česneku či rozmačkaným stroužkem.

Saranče v sezamovém trojobalu
Příprava: saranče spaříme, obalíme v těstíčku z vajec, soli a koření, poté ve strouhance smíchané se sezamovým semínkem. Dáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.


Další články
Nahoru