Blíží se Den hmyzožravců. Ochutnáte saranče v trojobalu a červy na česneku?
2. srpna 2013 06:50
Ochutnávku připraví zaměstnanci Zoo Praha ve spolupráci se studenty Přírodovědné fakulty UK. Akce se uskuteční již tuto neděli od 10 do 16 hodin u Vzdělávacího centra zoo.
V rámci komentovaných setkání se návštěvníci dozvědí i to, na čem si pochutná axolotl skvrnitý nebo gekončík noční, a nahlédnou do talíře hrabáčice Kvídy nebo ježka Alberta.
Speciální krmení hmyzích labužníků z říše zvířat se konají v průběhu celého dne.
Co bude možné, mimo jiné, ochutnat?
Mouční červi na česneku
Příprava: 1 dl červů spaříme horkou vodou, necháme okapat. Na pánvi rozhřejeme olej, červy smažíme a posypeme dvěma špetkami soli a dvěma špetkami granulovaného česneku či rozmačkaným stroužkem.
Saranče v sezamovém trojobalu
Příprava: saranče spaříme, obalíme v těstíčku z vajec, soli a koření, poté ve strouhance smíchané se sezamovým semínkem. Dáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.