dnes
Neděle - polojasno
19°C
zítra
Pondělí - skorojasno
24°C
pozítří
Úterý - polojasno
25°C
Adventure Menu: Sterilované jídlo bez chemie a konzervantů má tříletou trvanlivost
Adventure menu si můžete připravit kdekoli, klidne i extrémních podmínkách. Foto: archiv

Adventure Menu: Sterilované jídlo bez chemie a konzervantů má tříletou trvanlivost

Adventure Menu je chutné plnohodnotné jídlo nejen na cesty, ručně dělané v tradiční české kuchyni, bez jakých konzervantů. Přesto vydrží čerstvé až tři roky. Navíc díky samoohřevnému systému jej ohřejete kdykoli a kdekoli během dvanácti minut.

Jídlo Adventure Menu je plnohodnotným ručně vařeným jídlem vyrobeným v České republice. Díky unikátní technologii sterilace je připraveno zcela bez konzervantů, obávaných „éček“ a jiných chemických přísad. Je tedy 100% přírodní, přesto zaručuje až tříletou trvanlivost.

Sterilované jídlo si uchovává svou přirozenou chuť, vůni a vzhled společně s nutričními hodnotami a extrémní trvanlivostí. Jídlo je v takzvaném tekutém stavu, není dehydrované, není instantní, je připravené k okamžité konzumaci.

Samoohřevný systém: teplé jídlo kdekoli a kdykoli

Stačí jej ohřát. To je možné mnoha způsoby: v mikrovlnné troubě, v kotlíku, v horké vodě. Unikátní je však možnost tzv. samoohřevu, kdy sáček s jídlem vložíte do speciálního ohřívacího vaku, tzv. Zipper-bagu, přidáte samoohřevnou kapsli a trochu vody.

Samoohřevná kapsle je jednorázová a funguje na principu exotermické reakce mezi nehašeným vápnem a vodou. Ta vytvoří teplotu až 100°C a takto horká pára ohřeje jídlo i v extrémních podmínkách za 12 minut. Zipper-bag můžete používat znovu a znovu, kapsle je po použití zcela rozložitelná, tudíž jí můžete zakopat kdekoli v přírodě.

Čerstvé suroviny, žádné polotovary

Jídlo Adventure Menu je vyráběno ručně, tradičními postupy z čerstvých surovin od lokálních farmářů a zemědělců. Žádné polotovary. Většina jídel je bezlepková, vyráběna z unikátní směsi kukuřičné a rýžové mouky. Na výběr jsou i bezlaktózová, či bezvaječná jídla.

Více na www.adventuremenu.cz

Adventure Menu nyní představuje tři novinky:

Pečené hovězí na tymiánu – biftek za 12 minut

100-hovezi-1000 Aby se Vám lépe jedlo ze sáčku, byly ze steaku udělány kostky. Jedná se  o prvotřídní hovězí z mladých býčků. Aby zkřehlo, je nakládáno přes noc do oleje a tymiánu, který mu přidá tu správnou vůni a finální chuť.

Poté je vloženo do trouby a upečeno, na závěr je sterilizováno. Jeho nízká hmotnost jej předurčuje k zabalení do batohu na pěší výlety, když cestujete na lehko.

Složení: hovězí plec (98%), tymián (0,5%), řepkový olej, sůl, pepř

1 balení – hmotnost 200 g ± 5 % (z 300 g syrového masa)

Cena: 239,00 Kč

Kuřecí křídla na medu a chilli – pikantní chuťovka

chicken-wings-small Pečená kuřecí křidélka v pytlíku?! Ano, i to je možné. A navíc velmi chutné! S touhle peckou rozhodně zabodujete na treku s kamarády, nebo i s rodinou na pikniku. Křídla jsou zbavena konců bez masa a tak v sáčku naleznete jen to nejlepší kuřecí, naložené přes noc v medu a kouscích chilli. Po prvním zakousnutí se vámi prožene nejprve příjemný sladký medový pocit, který hned vystřídá jemně pálivý vánek chilli. Křehké kuřecí kousky se vám budou rozpadat na jazyku.

Složení: kuřecí křídla (97%), med (1,4%), sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), chilli (0,6%).

1 balení – hmotnost 300 g ± 5 % (z 300 g syrového masa)

Cena: 184,00 Kč

Masové koule s basmati a rajskou omáčkou – oběd pro celou rodinu

meat-balls-small Masové koule z hovězího předního mletého masa byla namixována  s rýží basmati a dochucena pouze petrželí. Pak už jen pepř a sůl a hotovo. Sladká rajská omáčka je klasikou z kořenové zeleniny a rajského protlaku, s lehkým tónem skořice. Poměr masa a rýže basmati byl zvolen takový, aby bylo jídlo kompletně vyvážené jako celek, ale pokud si k němu uděláte těstoviny, získáte poctivé dvě porce pro vydatný oběd či večeři.

Složení: masovo-rýžové koule (51 %) (hovězí maso mleté (50 %), rýže basmati (15 %), voda, vejce, olej řepkový, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), sušená petržel, pepř), rajská omáčka (49 %) (voda, rajský protlak (voda, rajčatový protlak, cukr, sůl), cibule, kořenová zelenina (mrkev, celer, pastinák, petržel) rýžová mouka, kukuřičná mouka, řepkový olej, cukr, citron, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), divoké koření.

1 balení – hmotnost 200 g ± 5 % (z 300 g syrového masa)

Cena: 184,00 Kč

Více na www.adventuremenu.cz


Vzácné onemocnění bere pacientům energii, krásu i život. Umí udeřit náhle a příčinou není vždy jen genetika

12. června 2019 v 10:48

Napínání a tuhnutí kůže a postupná devastace vnitřních orgánů bez šance na úspěšné vyléčení – takové jsou vyhlídky pacientů se sklerodermií. Kromě toho, že se dotýká jejich fyzického stavu, má zásadní vliv i na estetiku a psychiku.   

Trendy se mění. Kuřáci volají na bezplatnou Národní linku pro odvykání dvakrát častěji

30. května 2019 ve 14:50

Národní linka pro odvykání 800 350 000 u příležitosti Světového dne bez tabáku (31. května) zveřejnila statistiky za uplynulý rok. Její služby loni využilo 907 kuřáků a od října i dalších 53 lidí se závislostí na alkoholu a patologickém hraní. Úspěšnost klientů pod odborným vedením je vysoká –...

Možná budete překvapeni, ale tento jeden z nejčastějších mýtů o jídle je podle odborníků zároveň velký nesmysl

30. května 2019 ve 04:49

Odborníci na poruchy příjmu potravy zvyšují povědomí široké veřejnosti o onemocnění, snaží se o odstraňování strachu ze stigmatizace a boření mýtů spojených s jídlem.

Festival zdravého životního stylu: Den zdraví

28. května 2019 v 07:01

Jednodenní festival zdravého životního stylu nabídne bohatý program partnerů akce, ochutnávky zdravých jídel, informace ze světa zdraví a prevence.

Mordor na Žižkově nahradí rozvlněné věže od Evy Jiřičné

26. května 2019 v 08:47

Návrh nejznámější české architektky Evy Jiřičné zvítězil ve velké mezinárodní architektonické soutěži na nové řešení lokality po nefunkční telekomunikační budově bývalého Telecomu na Žižkově. 

Další články
Nahoru