dnes
Středa - skorojasno
26°C
zítra
Čtvrtek - jasno
29°C
pozítří
Pátek - skorojasno
30°C
Adventure Menu: Sterilované jídlo bez chemie a konzervantů má tříletou trvanlivost
Adventure menu si můžete připravit kdekoli, klidne i extrémních podmínkách. Foto: archiv

Adventure Menu: Sterilované jídlo bez chemie a konzervantů má tříletou trvanlivost

Adventure Menu je chutné plnohodnotné jídlo nejen na cesty, ručně dělané v tradiční české kuchyni, bez jakých konzervantů. Přesto vydrží čerstvé až tři roky. Navíc díky samoohřevnému systému jej ohřejete kdykoli a kdekoli během dvanácti minut.

Jídlo Adventure Menu je plnohodnotným ručně vařeným jídlem vyrobeným v České republice. Díky unikátní technologii sterilace je připraveno zcela bez konzervantů, obávaných „éček“ a jiných chemických přísad. Je tedy 100% přírodní, přesto zaručuje až tříletou trvanlivost.

Sterilované jídlo si uchovává svou přirozenou chuť, vůni a vzhled společně s nutričními hodnotami a extrémní trvanlivostí. Jídlo je v takzvaném tekutém stavu, není dehydrované, není instantní, je připravené k okamžité konzumaci.

Samoohřevný systém: teplé jídlo kdekoli a kdykoli

Stačí jej ohřát. To je možné mnoha způsoby: v mikrovlnné troubě, v kotlíku, v horké vodě. Unikátní je však možnost tzv. samoohřevu, kdy sáček s jídlem vložíte do speciálního ohřívacího vaku, tzv. Zipper-bagu, přidáte samoohřevnou kapsli a trochu vody.

Samoohřevná kapsle je jednorázová a funguje na principu exotermické reakce mezi nehašeným vápnem a vodou. Ta vytvoří teplotu až 100°C a takto horká pára ohřeje jídlo i v extrémních podmínkách za 12 minut. Zipper-bag můžete používat znovu a znovu, kapsle je po použití zcela rozložitelná, tudíž jí můžete zakopat kdekoli v přírodě.

Čerstvé suroviny, žádné polotovary

Jídlo Adventure Menu je vyráběno ručně, tradičními postupy z čerstvých surovin od lokálních farmářů a zemědělců. Žádné polotovary. Většina jídel je bezlepková, vyráběna z unikátní směsi kukuřičné a rýžové mouky. Na výběr jsou i bezlaktózová, či bezvaječná jídla.

Více na www.adventuremenu.cz

Adventure Menu nyní představuje tři novinky:

Pečené hovězí na tymiánu – biftek za 12 minut

100-hovezi-1000 Aby se Vám lépe jedlo ze sáčku, byly ze steaku udělány kostky. Jedná se  o prvotřídní hovězí z mladých býčků. Aby zkřehlo, je nakládáno přes noc do oleje a tymiánu, který mu přidá tu správnou vůni a finální chuť.

Poté je vloženo do trouby a upečeno, na závěr je sterilizováno. Jeho nízká hmotnost jej předurčuje k zabalení do batohu na pěší výlety, když cestujete na lehko.

Složení: hovězí plec (98%), tymián (0,5%), řepkový olej, sůl, pepř

1 balení – hmotnost 200 g ± 5 % (z 300 g syrového masa)

Cena: 239,00 Kč

Kuřecí křídla na medu a chilli – pikantní chuťovka

chicken-wings-small Pečená kuřecí křidélka v pytlíku?! Ano, i to je možné. A navíc velmi chutné! S touhle peckou rozhodně zabodujete na treku s kamarády, nebo i s rodinou na pikniku. Křídla jsou zbavena konců bez masa a tak v sáčku naleznete jen to nejlepší kuřecí, naložené přes noc v medu a kouscích chilli. Po prvním zakousnutí se vámi prožene nejprve příjemný sladký medový pocit, který hned vystřídá jemně pálivý vánek chilli. Křehké kuřecí kousky se vám budou rozpadat na jazyku.

Složení: kuřecí křídla (97%), med (1,4%), sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), chilli (0,6%).

1 balení – hmotnost 300 g ± 5 % (z 300 g syrového masa)

Cena: 184,00 Kč

Masové koule s basmati a rajskou omáčkou – oběd pro celou rodinu

meat-balls-small Masové koule z hovězího předního mletého masa byla namixována  s rýží basmati a dochucena pouze petrželí. Pak už jen pepř a sůl a hotovo. Sladká rajská omáčka je klasikou z kořenové zeleniny a rajského protlaku, s lehkým tónem skořice. Poměr masa a rýže basmati byl zvolen takový, aby bylo jídlo kompletně vyvážené jako celek, ale pokud si k němu uděláte těstoviny, získáte poctivé dvě porce pro vydatný oběd či večeři.

Složení: masovo-rýžové koule (51 %) (hovězí maso mleté (50 %), rýže basmati (15 %), voda, vejce, olej řepkový, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), sušená petržel, pepř), rajská omáčka (49 %) (voda, rajský protlak (voda, rajčatový protlak, cukr, sůl), cibule, kořenová zelenina (mrkev, celer, pastinák, petržel) rýžová mouka, kukuřičná mouka, řepkový olej, cukr, citron, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), divoké koření.

1 balení – hmotnost 200 g ± 5 % (z 300 g syrového masa)

Cena: 184,00 Kč

Více na www.adventuremenu.cz


Závažné onemocnění s nenápadnými příznaky, ale fatálním dopadem na život. Výskyt bohužel přibývá, aktuálně se diagnóza týká 200 tisíc Čechů. Spousta lidí to mylně omlouvá věkem a přepracovaností

13. srpna 2018 ve 23:13

Závažné onemocnění s nenápadnými příznaky, ale fatálním dopadem na život. Aktuální diagnóza pro 200 tisíc Čechů.To je chronické srdeční selhání, které se rozvíjí postupně, aniž by si člověk připustil problém. Matoucí je, že příznaky nemusí na první pohled se srdcem vůbec souviset. Spousta Čechů je...

Zkracují život až o 10 let, trpí jimi mnoho lidí. Zde jsou příčiny, postihují všechny věkové kategorie, výjimkou nejsou děti. Včasná diagnóza je zásadní

13. srpna 2018 ve 20:39

V Evropě postihují revmatická onemocnění více než 120 miliónů lidí – více lidí než kterákoli jiná skupina onemocnění. Revmatická onemocnění se proto řadí na první příčky důvodů pracovní neschopnosti. Jejich příčinou mohou být metabolické či hormonální změny v organismu, degenerativní procesy nebo...

Prosekneme 2018 nabídne hudbu, workshopy a soutěže

12. srpna 2018 v 08:19

Prosekneme, akce Prahy 9, se koná v Parku Přátelství 30. srpna od 15 hodin. O hudební produkci se postarají Mc Gey, Kenny Sherwood a další. Připraveny budou workshopy jako bodypainting, žonglování nebo graffiti.

Praha ve spolupráci s pivovarem Lobkowicz bojuje pivem proti smogu. Plnou lednici může vyhrát i vaše firma

8. srpna 2018 v 11:53

S netradiční formou ochrany životního prostředí přichází projekt Čistou stopou Prahou ve spolupráci s pivovarem Lobkowicz. Pivo Pražský chodec je prvním pivem, které bojuje proti znečištění ovzduší. Pražský chodec totiž vyzývá řidiče, aby nechali alespoň jedno odpoledne auto v garáži, zašli...

Jak v létě na zahrádce šetřit vodou

1. srpna 2018 v 09:14

Říká se, že Česká republika je střechou Evropy a významnou pramennou oblastí. Jednoduše řečeno, voda od nás pouze odtéká, ale žádná k nám nepřitéká. V tomto ohledu jsme tedy odkázáni jen na srážkovou vodu. Opatření proti suchu je téma, které by Čechy mělo zajímat. Letošní teplé jaro a málo srážek...

Porodnice U Apolináře má první čerstvé absolventky bakalářského studia Porodní asistence

24. července 2018 v 19:23

Před třemi lety otevřela 1. LF UK na své Gynekologicko-porodnické klinice ve VFN jako první a jediná státní vysoká škola v Praze nový obor Porodní asistentka v bakalářském studijním programu. V těchto dnech toto studium absolvovalo prvních 17 porodních asistentek.

Výčet možných komplikací, počet pacientů i úmrtí v Praze a okolí budí respekt, přitom se lidé se tohoto onemocnění překvapivě nebojí. Může způsobit celoživotní následky a pětina případů končí smrtí

19. července 2018 ve 23:59

Invazivního pneumokokového onemocněním (IPO) se nebojí 8 z 10 dospělých, kteří se účastnili nedávného výzkumu PneuVue. Přitom pneumokok může vyvolat těžký zápal plic, meningitidu, otravu krve s možnými celoživotními následky. A zhruba pětina případů onemocnění končí smrtí.Bakterie Streptococcus...

V Saunii jsou přes léto středy zasvěceny metličkování

10. července 2018 v 09:26

Saunový svět Saunia zasvětil přes léto všechny středy metličkování. „Přijďte si odpočinout a vyzkoušet účinky speciálních ceremoniálů, které si pro vás na všech pobočkách připravili naši saunéři,“ zvou provozovatelé Saunie. Začíná se vždy v 16 hodin a ceremoniály jsou každých...

Další články
Nahoru