dnes
Sobota - oblacno
3°C
zítra
Neděle - prehanky-snih
3°C
pozítří
Pondělí - zatazeno
2°C
Adventure Menu: Sterilované jídlo bez chemie a konzervantů má tříletou trvanlivost
Adventure menu si můžete připravit kdekoli, klidne i extrémních podmínkách. Foto: archiv

Adventure Menu: Sterilované jídlo bez chemie a konzervantů má tříletou trvanlivost

Adventure Menu je chutné plnohodnotné jídlo nejen na cesty, ručně dělané v tradiční české kuchyni, bez jakých konzervantů. Přesto vydrží čerstvé až tři roky. Navíc díky samoohřevnému systému jej ohřejete kdykoli a kdekoli během dvanácti minut.

Jídlo Adventure Menu je plnohodnotným ručně vařeným jídlem vyrobeným v České republice. Díky unikátní technologii sterilace je připraveno zcela bez konzervantů, obávaných „éček“ a jiných chemických přísad. Je tedy 100% přírodní, přesto zaručuje až tříletou trvanlivost.

Sterilované jídlo si uchovává svou přirozenou chuť, vůni a vzhled společně s nutričními hodnotami a extrémní trvanlivostí. Jídlo je v takzvaném tekutém stavu, není dehydrované, není instantní, je připravené k okamžité konzumaci.

Samoohřevný systém: teplé jídlo kdekoli a kdykoli

Stačí jej ohřát. To je možné mnoha způsoby: v mikrovlnné troubě, v kotlíku, v horké vodě. Unikátní je však možnost tzv. samoohřevu, kdy sáček s jídlem vložíte do speciálního ohřívacího vaku, tzv. Zipper-bagu, přidáte samoohřevnou kapsli a trochu vody.

Samoohřevná kapsle je jednorázová a funguje na principu exotermické reakce mezi nehašeným vápnem a vodou. Ta vytvoří teplotu až 100°C a takto horká pára ohřeje jídlo i v extrémních podmínkách za 12 minut. Zipper-bag můžete používat znovu a znovu, kapsle je po použití zcela rozložitelná, tudíž jí můžete zakopat kdekoli v přírodě.

Čerstvé suroviny, žádné polotovary

Jídlo Adventure Menu je vyráběno ručně, tradičními postupy z čerstvých surovin od lokálních farmářů a zemědělců. Žádné polotovary. Většina jídel je bezlepková, vyráběna z unikátní směsi kukuřičné a rýžové mouky. Na výběr jsou i bezlaktózová, či bezvaječná jídla.

Více na www.adventuremenu.cz

Adventure Menu nyní představuje tři novinky:

Pečené hovězí na tymiánu – biftek za 12 minut

100-hovezi-1000 Aby se Vám lépe jedlo ze sáčku, byly ze steaku udělány kostky. Jedná se  o prvotřídní hovězí z mladých býčků. Aby zkřehlo, je nakládáno přes noc do oleje a tymiánu, který mu přidá tu správnou vůni a finální chuť.

Poté je vloženo do trouby a upečeno, na závěr je sterilizováno. Jeho nízká hmotnost jej předurčuje k zabalení do batohu na pěší výlety, když cestujete na lehko.

Složení: hovězí plec (98%), tymián (0,5%), řepkový olej, sůl, pepř

1 balení – hmotnost 200 g ± 5 % (z 300 g syrového masa)

Cena: 239,00 Kč

Kuřecí křídla na medu a chilli – pikantní chuťovka

chicken-wings-small Pečená kuřecí křidélka v pytlíku?! Ano, i to je možné. A navíc velmi chutné! S touhle peckou rozhodně zabodujete na treku s kamarády, nebo i s rodinou na pikniku. Křídla jsou zbavena konců bez masa a tak v sáčku naleznete jen to nejlepší kuřecí, naložené přes noc v medu a kouscích chilli. Po prvním zakousnutí se vámi prožene nejprve příjemný sladký medový pocit, který hned vystřídá jemně pálivý vánek chilli. Křehké kuřecí kousky se vám budou rozpadat na jazyku.

Složení: kuřecí křídla (97%), med (1,4%), sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), chilli (0,6%).

1 balení – hmotnost 300 g ± 5 % (z 300 g syrového masa)

Cena: 184,00 Kč

Masové koule s basmati a rajskou omáčkou – oběd pro celou rodinu

meat-balls-small Masové koule z hovězího předního mletého masa byla namixována  s rýží basmati a dochucena pouze petrželí. Pak už jen pepř a sůl a hotovo. Sladká rajská omáčka je klasikou z kořenové zeleniny a rajského protlaku, s lehkým tónem skořice. Poměr masa a rýže basmati byl zvolen takový, aby bylo jídlo kompletně vyvážené jako celek, ale pokud si k němu uděláte těstoviny, získáte poctivé dvě porce pro vydatný oběd či večeři.

Složení: masovo-rýžové koule (51 %) (hovězí maso mleté (50 %), rýže basmati (15 %), voda, vejce, olej řepkový, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), sušená petržel, pepř), rajská omáčka (49 %) (voda, rajský protlak (voda, rajčatový protlak, cukr, sůl), cibule, kořenová zelenina (mrkev, celer, pastinák, petržel) rýžová mouka, kukuřičná mouka, řepkový olej, cukr, citron, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), divoké koření.

1 balení – hmotnost 200 g ± 5 % (z 300 g syrového masa)

Cena: 184,00 Kč

Více na www.adventuremenu.cz


Toto degenerativní a neléčitelném onemocnění je podle primářky Tomanové potřeba podchytit v jeho počáteční fázi, zmírní se bolesti a jeho samotný nástup. Jak na to?

11. prosince 2017 ve 13:54

Toto degenerativní a neléčitelném onemocnění je podle primářky Tomanové potřeba podchytit v jeho počáteční fázi, zmírní se bolesti a jeho samotný nástup 

Onemocnění může propuknout v jakémkoliv věku, bez ohledu na pohlaví. Může vyvolat několik různých komplikací, postihuje oči, končetiny i srdce. Výskyt neustále stoupá, ročně je u nás 10 000 nových případů

9. prosince 2017 v 16:29

Výskyt chronických civilizačních nemocí, včetně zákeřné cukrovky, neustále stoupá. Podle údajů Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR vzrostl celkový počet diabetiků od roku 2010 za pět let o téměř 52 tisíc, tedy zhruba 10 tisíc ročně. V roce 2015 byla cukrovka diagnostikována 858 tisícům...

Alarmující zjištění: Většina lidí je při měření nemělo v pořádku, jen čtvrtina Čechů je má zdravé. Tušíte, jestli se tento zdravotní problém týká i vás?

4. prosince 2017 v 10:05

Pouze čtvrtina Čechů má zdravé cévy, zbývajícím 75 % stárnou cévy rychleji než oni sami. Lékárníci ve vybraných lékárnách po celém Česku již rok měří lidem takzvaný cévní věk – parametr, který dokáže odhalit riziko kardiovaskulárních onemocnění. Speciálním přístrojem prověřili cévy už 17,5 tisícům...

Laureátka Ceny Milady Paulové 2017, prof. Jiřina Bartůňková: Je to ocenění všech mých kolegů a kolegyň

30. listopadu 2017 ve 12:06

Ve středu 29. listopadu se v prostorách Senátu Parlamentu ČR uskutečnilo slavnostní předávání cen MŠMT, udělovaných v oblasti vysokého školství, vědy a výzkumu za rok 2017. Jednou z cen je Cena Milady Paulové, kterou MŠMT spolupráci s NKC – gender a věda Sociologického ústavu AV ČR letos udělilo...

Všichni o téhle „lejdy"slyšeli, ale jen málokdo ví, co s ní dělat. Může přijít kdykoli během života, pojí se s ní řada mýtů. Hlavně nic do pusy!

26. listopadu 2017 v 15:48

Věděli jste, že epilepsií trpí zhruba jeden ze sta lidí? Všichni o téhle „lejdy" slyšeli, ale jen málokdo ví, co je potřeba udělat, když někdo epileptický záchvat dostane.   

Jak správně pečovat o svůj mozek, jak ho nakopnout a jakým chybám se vyvarovat, radí primářka rehabilitačního ústavu

19. listopadu 2017 ve 12:02

Poznáte, kdy je váš mozek „unavený“? A jak ho nejlépe stimulovat? Či jaké vitamíny jsou nejlepší pro funkci vašich nervů? Na tyto a další otázky odpovídá primářka Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí – MUDr. Michaela Tomanová.

Další články
Nahoru