Dnes Sobota - obcasny-dest 7°C
Zítra Neděle - polojasno 8°C
Sobota 20. 4. 2024
Svátek má Marcela
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Adventure Menu: Sterilované jídlo bez chemie a konzervantů má tříletou trvanlivost
Adventure menu si můžete připravit kdekoli, klidne i extrémních podmínkách. Foto: archiv

Adventure Menu: Sterilované jídlo bez chemie a konzervantů má tříletou trvanlivost

Adventure Menu je chutné plnohodnotné jídlo nejen na cesty, ručně dělané v tradiční české kuchyni, bez jakých konzervantů. Přesto vydrží čerstvé až tři roky. Navíc díky samoohřevnému systému jej ohřejete kdykoli a kdekoli během dvanácti minut.

Jídlo Adventure Menu je plnohodnotným ručně vařeným jídlem vyrobeným v České republice. Díky unikátní technologii sterilace je připraveno zcela bez konzervantů, obávaných „éček“ a jiných chemických přísad. Je tedy 100% přírodní, přesto zaručuje až tříletou trvanlivost.

Sterilované jídlo si uchovává svou přirozenou chuť, vůni a vzhled společně s nutričními hodnotami a extrémní trvanlivostí. Jídlo je v takzvaném tekutém stavu, není dehydrované, není instantní, je připravené k okamžité konzumaci.

Samoohřevný systém: teplé jídlo kdekoli a kdykoli

Stačí jej ohřát. To je možné mnoha způsoby: v mikrovlnné troubě, v kotlíku, v horké vodě. Unikátní je však možnost tzv. samoohřevu, kdy sáček s jídlem vložíte do speciálního ohřívacího vaku, tzv. Zipper-bagu, přidáte samoohřevnou kapsli a trochu vody.

Samoohřevná kapsle je jednorázová a funguje na principu exotermické reakce mezi nehašeným vápnem a vodou. Ta vytvoří teplotu až 100°C a takto horká pára ohřeje jídlo i v extrémních podmínkách za 12 minut. Zipper-bag můžete používat znovu a znovu, kapsle je po použití zcela rozložitelná, tudíž jí můžete zakopat kdekoli v přírodě.

Čerstvé suroviny, žádné polotovary

Jídlo Adventure Menu je vyráběno ručně, tradičními postupy z čerstvých surovin od lokálních farmářů a zemědělců. Žádné polotovary. Většina jídel je bezlepková, vyráběna z unikátní směsi kukuřičné a rýžové mouky. Na výběr jsou i bezlaktózová, či bezvaječná jídla.

Více na www.adventuremenu.cz

Adventure Menu nyní představuje tři novinky:

Pečené hovězí na tymiánu – biftek za 12 minut

100-hovezi-1000 Aby se Vám lépe jedlo ze sáčku, byly ze steaku udělány kostky. Jedná se  o prvotřídní hovězí z mladých býčků. Aby zkřehlo, je nakládáno přes noc do oleje a tymiánu, který mu přidá tu správnou vůni a finální chuť.

Poté je vloženo do trouby a upečeno, na závěr je sterilizováno. Jeho nízká hmotnost jej předurčuje k zabalení do batohu na pěší výlety, když cestujete na lehko.

Složení: hovězí plec (98%), tymián (0,5%), řepkový olej, sůl, pepř

1 balení – hmotnost 200 g ± 5 % (z 300 g syrového masa)

Cena: 239,00 Kč

Kuřecí křídla na medu a chilli – pikantní chuťovka

chicken-wings-small Pečená kuřecí křidélka v pytlíku?! Ano, i to je možné. A navíc velmi chutné! S touhle peckou rozhodně zabodujete na treku s kamarády, nebo i s rodinou na pikniku. Křídla jsou zbavena konců bez masa a tak v sáčku naleznete jen to nejlepší kuřecí, naložené přes noc v medu a kouscích chilli. Po prvním zakousnutí se vámi prožene nejprve příjemný sladký medový pocit, který hned vystřídá jemně pálivý vánek chilli. Křehké kuřecí kousky se vám budou rozpadat na jazyku.

Složení: kuřecí křídla (97%), med (1,4%), sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), chilli (0,6%).

1 balení – hmotnost 300 g ± 5 % (z 300 g syrového masa)

Cena: 184,00 Kč

Masové koule s basmati a rajskou omáčkou – oběd pro celou rodinu

meat-balls-small Masové koule z hovězího předního mletého masa byla namixována  s rýží basmati a dochucena pouze petrželí. Pak už jen pepř a sůl a hotovo. Sladká rajská omáčka je klasikou z kořenové zeleniny a rajského protlaku, s lehkým tónem skořice. Poměr masa a rýže basmati byl zvolen takový, aby bylo jídlo kompletně vyvážené jako celek, ale pokud si k němu uděláte těstoviny, získáte poctivé dvě porce pro vydatný oběd či večeři.

Složení: masovo-rýžové koule (51 %) (hovězí maso mleté (50 %), rýže basmati (15 %), voda, vejce, olej řepkový, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), sušená petržel, pepř), rajská omáčka (49 %) (voda, rajský protlak (voda, rajčatový protlak, cukr, sůl), cibule, kořenová zelenina (mrkev, celer, pastinák, petržel) rýžová mouka, kukuřičná mouka, řepkový olej, cukr, citron, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), divoké koření.

1 balení – hmotnost 200 g ± 5 % (z 300 g syrového masa)

Cena: 184,00 Kč

Více na www.adventuremenu.cz


Autor: TZ

V Praze 4 otevřeli Doupě, klub bude pomáhat dětem a mladistvým

14. dubna 2024 v 08:46

Praha 4 má nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, klub Doupě. Klub s nízkým prahem znamená, že je otevřen dětem a mládeži bez nutnosti udávat jméno, věk, adresu či jiné osobní údaje. Pomáhat bude hlavně dětem a mladistvým, kteří se nacházejí v nepříznivé životní situaci nebo jsou takovou situací...

Program Šestka táborová vstoupil do dalšího ročníku

4. dubna 2024 v 09:47

I v letošním roce podpoří Praha 6 rodiny s dětmi v tradičním programu Aktivní město – Šestka táborová. Program byl zahájen 1. dubna. Na prázdninové pobyty dětí ve věku 3 až 18 let na letních táborech, pobytových, příměstských nebo sportovních soustředěních, získají rodiče od radnice městské části...

Diakonie Praha odhaluje životy lidí s autismem

31. března 2024 ve 21:11

Na 2. dubna připadá každoročně Světový den porozumění autismu. Diakonie Praha k této příležitosti spouští osvětovou kampaň o životě lidí s autismem a chováním náročným na péči. Skrze výstavu fotografií a audio příběhy chce přiblížit široké veřejnosti, jak mohou lidé s tímto typem postižení vnímat...

Čapadlo u Hollaru nabídne pivnici, kavárnu, bary i cvičení jógy

29. března 2024 v 06:28

Novým provozovatelem čapadla u Hollaru v Praze 1 je od března Robert Koura, šéfkuchař pražské restaurace U Pinkasů. Zónu kolem čapadla se svým týmem upravil a pokud tomu bude přát počasí, v polovině dubna by ho rád zpřístupnil veřejnosti.

Další články
Nahoru