Vepřo knedlo zelo je zdravé jídlo a bez tuků se nedá hubnout. Jaké další „kacířské“ názory sděluje? Každopádně si je umí obhájit!
2. června 2016 18:31
Především bychom se podle něj měli omluvit české kuchyni. Vepřo knedlo zelo je totiž zdravý pokrm, což věděli už naši předkové.
Vepřové bylo, pravda, „bio“, zelí pocházelo z beček a bylo kvašené bez konzervačních přídavků a knedlíky se jedly zpravidla bramborové s minimem mouky, protože ta byla poměrně drahá. K tomu pivo, tehdy ještě bez melasy, cukrů a nejrůznějších vylepšovátek.
Díky takovému obědu vlastně naši dědové snědli minimum rafinovaného cukru, který je dnes považován za nejškodlivější součást jídelníčku. Ti odvážnější lékaři dokonce mluví o koblize jako o malém vrahovi.
„Živočišné tuky jsou nejlepším palivem pro náš organizmus,“ říká Matwikow a dodává, že například pacienti s nemocnými játry by je měli užívat přímo na předpis. Doporučuje také rostlinné tuky v potravinách, které jíme syrové, jako jsou vlašské ořechy, mandle, olivy, slunečnicové semínko. Ovšem na druhé straně varuje před ohřívanými rostlinnými tuky – takzvanými trans tuky, které si dáváme s jídlem z rychlých občerstvení.
Matwikow vyslovuje i jednu přímo kacířskou myšlenku: „Bez tuků se nedá hubnout!“
Knihu si můžete za zlevněnou cenu koupit zde: http://knihy.prazskypatriot.cz/p/revoluce-v-dietach/