Dnes Čtvrtek - obcasny-dest 15°C
Zítra Pátek - oblacno 20°C
Čtvrtek 28. 3. 2024
Svátek má Soňa
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Thajská Tom Yum, mrkvová, topinamburová či česká klasika. K Andělu dorazila Polívková smršť
Benefiční prodej polévek na Andělu začíná dnes, skončí v pátek. Foto: archiv

Thajská Tom Yum, mrkvová, topinamburová či česká klasika. K Andělu dorazila Polívková smršť

Gastronomická benefice Polívková smršť bude celý tento pracovní týden probíhat na pěší zóně u stanice metra Anděl. Každý den můžete ochutnat jinou polévku známých šéfkuchařů, koupí přispějete na dobrou věc.

Dnes můžete ochutnat thajskou polévku Tom Yum, kolem poledne ji bude servírovat přímo šéfkuchař Patrik Šándor. Zítra si můžete dát zelňačku, ve středu bramboračku, následující den topinamburový krém a v pátek mrkvovou polévku s koriandrem.

stanek-smrst-nahled Jednotlivé polévky se prodávají za 55 korun. Z této částky poputuje 40 korun na konto obecně prospěšné společnosti ERGO Aktiv, která poskytuje účinnou rehabilitaci hlavně mladým lidem po mozkové příhodě a úrazech hlavy.

„Usmějte se a přijďte se sami přesvědčit, jak chutná výborná polévka od předních českých kuchařů, která zároveň pomáhá. Na místě doslova odhoďte stres, předejdete tak mrtvici,“ zvou organizátoři.

Kdy? Pondělí 8. února – pátek 12. února 2016
Kde?  Pěší zóna Anděl 10:00 –  19:00 nebo do vyprodání zásob

•    Pondělí   8. 2.   šéfkuchař Patrik Šándor, Umami Sushi   (thajská Tom Yum)
•    Úterý       9. 2.   zástupce šéfkuchaře Zbyněk Ženíšek, TOP hotel Praha  (zelňačka)
•    Středa   10. 2.   šéfkuchař Miloš Rozkošný, Hotel Panorama  (bramboračka)
•    Čtvrtek  11. 2.   šéfkuchař Roman Paulus, Radisson Blu Alcron  (topinamburový krém)
•    Pátek     12. 2.   šéfkuchař Jan Wiesner, Hotel Marriott  (mrkvová s koriandrem)

paulus-na-stanku-nahled

Na jednu z minulých akcí Polívková smršť uvařil šéfkuchař Roman Paulus dýňový krém. Na čtvrtek chystá topinamburový krém.

Na správnou nutriční hodnotu a složení jednotlivých polévek bude dohlížet dietoložka Kateřina Cajthamlová, tváří Smrště se staly Linda Rybová a Kateřina Winterová.

Kromě polévky si můžete u stánku koupit tašku s příběhy klientů nebo poslat DMS za 30 korun ve tvaru DMS CHUTKZIVOTU na telefonní číslo 87 777.


Autor: red

Praha 10: Živnostenský odbor pouze na objednání

25. března 2024 ve 12:28

Počínaje dnem 4. dubna budou čtvrtky určeny pouze pro objednané klienty odboru. S konkrétním referentem se lze domluvit telefonicky či e-mailem nebo se objednat elektronicky.

Další články
Nahoru