Polské dny nabídly na Jiřáku delikatesy i kulturní prožitek
14. června 2015 12:57
Na Jiřáku se podávaly speciality polské kuchyně. Přítomní si mohli vychutnávat uzený oštěpek (oscypek) z ovčího mléka, Podhale – jemný bundz, pikantní brynzu nebo ovčí syrovátku zvaná żętycę (žinčici). Z teplé kuchyně nechyběl boršč nebo żurek (kyselo, kyselá polévka z chlebového kvásku) a mnoho dalších laskomin, co připravili profesionální šéfkuchaři a ve svých kulinářských show se předháněli, jakou delikatesu připravit co nejchutněji.
Nechyběly ani četné stánky, které informovaly o cestovním ruchu, nebo nabízely tradiční upomínkové předměty.
K dobré pohodě přispěly i hudební formace Czessband, Magda Navarrete & BalkaLatin Connection, Hanki Wójciak, Agu nebo Magda Navarrete & Songs on The Road.
Starostka třetí městské části Vladislava Hujová, zástupce starostky Alexander Bellu a velvyslankyně Polské republiky v ČR Grażyna Bernatowicz, kteří uvítali všechny návštěvníky akce je zároveň ujistili, že tento výjimečný gastronomický festival se v kalendáři městské části umístí určitě natrvalo.