Polívkování na náplavce nabídne největší přehlídku polévek z celého světa
16. března 2016 09:09
Víkendové tipy
Ještě nevíte, co budete dělat nadcházející sobotu a neděli? Server Pražský patriot přináší před každým víkendem řadu tipů na zajímavé akce. Vše je přehledně seřazeno v rubrice Víkendové tipy. http://www.prazskypatriot.cz/vikendove-tipy/ Mrkněte se do ní, třeba si vyberete.
Vstupné na festival je 30 korun, návštěvníci dostanou ke vstupence zdarma speciální vydání ČaSOUPisu a málý dárek zdarma. Při loňské akci to byla plechovka energy drinku. Ceny jednotlivých polévek si prodejci určí sami. U některých stánků bude možnost posezení.
Festival Polívkování začíná v sobotu 19. března v 10 a končí v 19 hodin. Na akci se dá dostat pěšky přes železniční most, nebo od smíchovské strany Palackého mostu,
Na jaké polévky se, mimo jiné, můžete těšit:
Hanojská polévka Bun Moc (Bahn mi Makers)
Jahodová polévka (San Anton)
Hrášková s uzeným lososem (Olive Food)
Poctivý vývar (Veronika „KoKo" Kokešová)
Šutelica (aKoření)
Čočková s pečenými kaštany (AngelService)
Tradiční venezuelská polévka (Areperia)
Francouzská cibulačka (U Sýráků)
Chilli con carne (Dirty Dog)
Kokosová polévka s čočkou (Etnosvět)
Pho (Ha Minh)
Husí kaldoun (Husí Játra F.T.)
Tom Yum (Ivan Mareš)
Marocká Harira (Café Louge Marrakesh)
Švýcarská kroupová polévka (Originally Swiss)
Jehněčí polévka se zeleninou (u Irmy)
Autentické toskánské polévky podle receptů od Marie Giulie
z Tenuta il Corno (Tuscany Taste)
Pravá česká prdelačka (Ráj uzenin)
Rybí boršč (Rybárny Praha)
Bramborovo – pórkový krém s lanýžovým olejem (FoodStory)
Hofikova krémova česnečka s krutony (yes-te a uzivej-te)
Uzený kachní vývar se zeleninou a klíčky (The Tavern)