Polívková smršť na Andělu končí, na závěr si můžete dát mrkvovou polévku s koriandrem
12. února 2016 11:12
V pondělí se v rámci akce Polívková smršť prodávala thajská polévka, v úterý zelňačka, ve středu bramboračka a včera topinamburový krém. Až do dnešního večera si můžete za 55 korun koupit mrkvovou polévku s koriandrem, kterou připravil šéfkuchař Jan Wiesner ze známého Hotelu Marriott.
Většina z této částky, 40 korun, poputuje na konto společnosti ERGO Aktiv, která se věnuje moderní rehabilitaci osob s poškozením mozku.
Více o gurmánské benefici Polívková smršť je na www.polivkovasmrst.cz.
Mrkvová polévka s koriandrem
1 lžíce olivového oleje,
1 cibule
1 brambora
1 petržel
7 mrkví
kousek čerstvého zázvoru
1 chili paprička
1 lžíce čerstvého koriandru
Olej rozpalte v polévkovém hrnci, pak na něm do růžova osmahněte nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte kostičky brambory, petržele i mrkve a chvíli opékejte. Zalijte asi dvěma litry vody a vařte zhruba 10 minut. Přidejte kousek nastrouhaného zázvoru, chili papričky a koriandr a 5 minut vařte. Poté rozmixujte, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte ozdobené koriandrem.