Na trzích můžete ochutnat ústřice, v jejich otevírání budou soutěžit šéfkuchaři
21. března 2015 06:03
Vítěze určí nejen rychlost, ale i výsledná úprava a čistota pracoviště. Otevřená ústřice nesmí obsahovat kousky škeble a musí být správně odříznutá a nepoškozená.
Vítěz postoupí na celosvětový šampionát v Irsku. Kuchařské klání se pokusí zapsat i do knihy rekordů. „Loni padly dva české rekordy. Loňský vítěz je rekordmanem v otevírání ústřic na čas. Zároveň jsme během šampionátu otevřeli nejvíce ústřic v průběhu jedné hodiny. Oba rekordy bychom rádi letos překonali,“ doplňuje za organizátory Bernard Schaut, který je členem poroty.
Loňský vítěz Tomáš Hladík z Hospůdky u Gurmána otevřel 30 ústřic za pět minut a sedm sekund včetně penalizací. Diváci napínavého klání budou moci otevřené ústřice na místě ochutnat. Akce začíná ve 14 hodin.