Na Bezcukrovinky do Florentina
15. května 2017 18:57
Pavla Heřmánková, která si o podporu požádala, je jednou z mnoha podnikavých maminek, které se během rodičovské dovolené rozhodly začít samostatně podnikat.
Protože jí na srdci ležela strava vlastních dětí i celé širší rodiny, rozhodla se vyrábět kvalitní zdravé sladkosti bez přidaného cukru. Výrobky jsou slazené přírodními cukry obsaženými v ovoci, popř. zelenině nebo obilovinách.
„Chci rodičům předškolních dětí nabízet zdravější alternativu ke stávající nabídce mlsání obsahujícího velké množství rafinovaných cukrů, nekvalitních tuků a přídatných látek. Děti školního věku a jejich rodiče budou moci mé výrobky využít jako kvalitní zdroje energie při sportu, výletech do přírody i hrách,“ říká Pavla Heřmánková a dodává: „Žijeme v období nadměrné spotřeby cukrů, zvláště v podobě bílého rafinovaného cukru a glukózo-fruktózového sirupu. Mnohými výzkumy prokázaná souvislost se zdravotními obtížemi však postupně mění trend ve společnosti a já věřím, že zájem o zdravé mlsání poroste."
Výrobky Pavly Heřmánkové jsou moc dobré, a tak našly své místo i v sídle společnosti Veolia v pražském Florentinu jako zdravé občerstvení ke kávě.
Každý zaměstnanec skupiny Veolia se může jednou za rok na jaře ucházet o finančni podporu (grant) ve prospěch projektu, který má veřejně prospěšný charakter a na jehož realizaci se podílí ve volném čase (po práci nebo o dovolené), z vlastního rozhodnutí a většinou dlouhodobě jako dobrovolník.