Kdo by neměl rád čokoládu? Marcel Šos ji vyrábí mletím kakaových bobů
25. srpna 2016 07:14
Marcel Šos z Jeseníku, který se rozhodl zahájit podnikání a vyrábět kvalitní čokoládu mletím kakaových bobů dovezených z Jižní Ameriky, Afriky, Indie či Indonésie.
„Nejdříve si o mně všichni mysleli, že jsem se zbláznil. Ale když jsem jim podrobněji popsal svůj záměr, jejich vyděšené výrazy se začaly měnit od překvapení po úsměv," vzpomíná na své začátky Marcel Šos.
Výslednou čokoládovou hmotu následně dochucuje kandovaným regionálním ovocem a ořechy.
Chutě také ozvláštňuje nejrůznějšími druhy koření, čímž vznikají někdy velmi odvážné kombinace chutí.
Kvalitní mlýnek, tzv. melanžér, na kakaové boby koupil díky nadačnímu příspěvku, který získal od Nadačního fondu Veolia.
Umístění jeho nově zrekonstruované provozovny je více než výhodné. Nachází se v těsné blízkosti hlavního náměstí v centru Jeseníku vedle jedné z největších místních atrakcí vodní tvrze s regionálním muzeem, která je hojně navštěvována turisty.
„Vždy jsem chtěl dělat rukama něco svého, něco, co by bylo kvalitní, na co bychom byli hrdí a uživilo mě a mou rodinu,“ dodává Martin Šos.