Eat with Locals: Nový projekt bere turisty na gastronomické procházky za domorodci
15. října 2014 09:45
„Jezte s námi, místními, na místech, která máme rádi,“ představuje hlavní myšlenku projektu jeho spoluautorka a manažerka Lenka Pavlíčková.
„Hostům neservírujeme v turisticky profláknutých restauracích svíčkovou se šesti, ale snažíme se jim zprostředkovat ten nejautentičtější zážitek a jdeme s nimi na místa, kam chodí hlavně místní, mimo klasické turistické trasy,“ pokračuje.
„Našim hostům chceme dát ochutnat koláče z rodinných pekáren, sekanou od nejlepšího řezníka, český kozí sýr, tradiční pokrmy připravené moderním způsobem, typická česká sladká jídla, pivo z minipivovarů a další dobroty,“ sděluje Pavlíčková.
Aby hosté mohli co nejjednodušeji splynout s místním prostředím, procházky jsou organizovány pouze pro malé skupinky o maximálně šesti lidech.
„Během procházky s nimi také vedeme konverzaci na různá témata, která je zajímají. Chceme, aby se u nás zahraniční návštěvníci cítili na několik hodin jako místní na dobrém jídle s kamarády,“ dodává Lenka Pavlíčková.
O projektu Eat with loacals se více dozvíte z jeho webu www.eat-with-locals.com.
Čtěte také:
Cestujte po Praze, poznáte cizince z Evropy, Asie, Jižní Ameriky a ochutnáte světové delikatesy!
Staropražské jídlo: polévka, hlavní chod i moučník. Připravili jsme pro vás sváteční menu
Obložený chlebíček: Kdo kvůli němu neemigroval a kde všude si na něm v Praze pochutnáte?
Pivnice v centru Prahy: tradice, solidní ceny, ranní i noční provoz. Kam zajít na pivo?
Kde mít šlehačku a kliku? V centru i mimo něj můžete zavítat do malebných cukráren
Jak v Praze žijí národnostní menšiny a cizinci? Můžete jít na jejich plesy i ochutnat exotická jídla