Dnes Úterý - polojasno 11°C
Zítra Středa - obcasny-dest 11°C
Úterý 16. 4. 2024
Svátek má Irena
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Daniel Polák uspěl v prestižní gastronomické soutěži s recepturou s vůní lesa

Daniel Polák uspěl v prestižní gastronomické soutěži s recepturou s vůní lesa

Daniel Polák, šéfkuchař restaurace Siddharta Café pětihvězdičkového Buddha-Bar Hotelu Prague, získal v prestižní gastronomické soutěži Bocuse d’Or Česká republika 2016 ocenění v kategorii Nejlepší masový pokrm. S recepturou jeleního hřbetu s kaštanem, červenou řepou, dýní a hřibem pravým uspěl v konkurenci sedmi českých kulinárních mistrů národního kola soutěžního klání, které se uskutečnilo na konci ledna v MAKRO Akademii.

Soutěžící měli pro odbornou porotu za úkol připravit ve vymezeném čase 3 hodin a 30 minut dva originální pokrmy z jesetera malého a jeho kaviáru a z jeleního hřbetu z kostí.

„Chtěli jsme zachytit vůni a chuť lesa, naším cílem bylo, aby variace hříbkových raviol s jemným kaštanovým pyré, dýní a řepovým želé se smrkovou solí a lesními bylinkami řebříčkem a žabincem daly vyniknout hlavní ingredienci, tedy jelenímu masu. Recepturu jsme zdokonalovali zhruba týden před soutěží, pracovali jsme i na vizuální stránce prezentace pokrmu. Jsem rád, že naše úsilí bylo odměněno výhrou v dílčí kategorii“, uvedl Daniel Polák, který se na účast v soutěži připravoval pod vedením korporátního šéfkuchaře společnosti, Michala Hampejse, který dohlíží nad gastronomickou úrovní všech restaurací sítě CPI Hotels.

Pomocníka při vaření, tzv. commis si Daniel Polák vybral mezi učni, se kterými spolupracuje kuchyně Clarion Hotelu Prague Old Town.

Daniel Polák vede restauraci Siddharta Café v Buddha-Bar Hotelu Prague od září 2015. Koncept „eatmosphere“ restaurace Siddharta se již od svého otevření v roce 2009 zaměřuje na fůzi evropské a asijské kuchyně, gurmánský zážitek umocňuje stylový interiér inspirovaný orientálními prvky s prvky hravého pop-artu.



Národní centrum Stavebnictví 4.0 se opět představí na Stavebním veletrhu

14. dubna 2024 v 18:57

Národní centrum Stavebnictví 4.0 se již podruhé představí na Stavebním veletrhu a Festivalu architektury, který se letos uskuteční ve dnech 24.–27. dubna 2024 na brněnském výstavišti. Organizuje zde stavební hackathon na téma dostupné bydlení i diskuse s influencery, kteří se věnují rozdílným...

innogy pořádá setkání Klubu seniorů s energií

5. dubna 2024 ve 20:29

Společnost innogy pořádá pravidelné setkání Klubu seniorů s energií. „Vážíme si našich bývalých zaměstnanců, kteří v minulosti svoji pracovní dráhu spojili právě s innogy. Každoročně se s našimi seniory potkáváme v lokalitách po celé ČR, abychom s nimi a vedením firmy strávili příjemné chvíle, kdy...

Kariérní dny ČVUT spojí šest tisíc studentů se stovkou firem

5. dubna 2024 ve 12:31

Poptávka po absolventech informatických, elektrotechnických a strojírenských oborů ČVUT na trhu práce neustává. Fakulta strojní (FS) a Fakulta elektrotechnická (FEL) ČVUT v Praze vycházejí vstříc uspořádáním již třetího ročníku Kariérních dnů. Cílem akce, která se koná 9. a 10. dubna...

Podnikatelské fórum v H55

1. dubna 2024 v 06:57

Praze 14 letos končí platnost stávajícího strategického plánu rozvoje. Proto aktuálně připravuje nový, opět desetiletý plán, s názvem „Strategie udržitelného rozvoje 2025+“.

Velikonoce v Praze příjemně překvapily hoteliéry

31. března 2024 ve 20:54

V letošním roce se opět potvrdilo, že s příchodem velikonočních svátků startuje v České republice hlavní turistická sezóna. Jak ukazují aktuální data společnosti HotelTime Solutions, během Velikonoc budou ubytovací kapacity takřka vyprodané (prodáno je...

VIG Re uzavřela 15. rok působení s rekordními výsledky a položila základy pro budoucí růst

28. března 2024 v 06:15

Společnost VIG Re, zajišťovna skupiny Vienna Insurance Group, hlásí za fiskální rok 2023 významný nárůst jak na straně příjmů, tak i na straně zisku. Rok 2023 také znamená první reporting VIG Re podle nového účetního standardu IFRS 17/9.

Retailový Oscar míří do Prahy. Ocenění za nejlepší prodejnu získala česká společnost Potten & Pannen – Staněk

25. března 2024 ve 21:08

Skvělým úspěchem se může pyšnit česká společnost s prémiovým kuchyňským vybavením Potten & Pannen – Staněk, která si z amerického Chicaga odnáší tu nejprestižnější cenu ve světové soutěži Global Innovation Awards (GIA). Mezinárodní porotu uchvátila svou unikátní prodejnou Atelier Potten &...

Další články
Nahoru